火鉢| charcoal grill

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1999 Hibachi

伝統的には、陶器でできた壷に灰をひき、五徳をのせて使用するものでしたが、砂岩を使うことで灰をひかずに、テーブルで簡単に炭が楽しめる火鉢が実現した。1点1点職人の手作業で作られ、火持ち時間は、2時間程度、耐熱温度は、1200度、濡れたまま使うとひび割れがおこるなど、取り扱いはほぼ土鍋などと同じと考えてよい。
オープン時、最初のデザインでは、焼き物や保温などの用途の他に、純粋に火のついた炭の色を観賞するものとして、上に網を乗せない小さなサイズも出した。

The traditional hibachi, or charcoal grill, was made of pottery. It required that a layer of ash be spread below the charcoal and a trivet erected above it. By making hibachi with sandstone, this design renders the ash unnecessary and makes it much easier to enjoy a charcoal fire at home. These handmade hibachi burn for up to two hours and can withstand temperatures up to 1200 degrees. They can be used for cooking, providing heat or simply enjoying the warm glow of burning charcoal. A miniature size was produced, and in 2002, a model which included storage space for grilling chopsticks also became available.



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